Nieuws

Deloitte koopt claim Groningse gemeenten af

Deloitte heeft een claim afgekocht van de gemeenten De Marne, Winsum en Bedum in Groningen.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De drie gemeenten hadden een claim ingediend tegen Deloitte, omdat het accountantskantoor onverwacht in de zomer van vorig jaar het lopende contract verbrak. De drie gemeenten wilden dat Deloitte voor de extra kosten opdraaide die zij moesten maken om voor 2016 alsnog de jaarrekening te kunnen laten controleren door een nieuwe accountant. Uiteindelijk nam Vallei Accountant de controletaken van Deloitte bij de drie gemeenten over.

Destijds had Harmannus Blok, wethouder van Financiën in Winsum, geen goed woord over voor het handelen van Deloitte: "Dit is onbehoorlijk gedrag. Van een accountant verwacht je niet dat hij eenzijdig een lopend contract opzegt. Wij willen dat Deloitte de extra kosten vergoedt die wij als gemeenten moeten maken om een nieuwe accountant aan te stellen."

De exacte bedragen van de claim en de afkoopsom zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.