Nieuws

Standard setters starten harmonisatieproject

De Corporate Reporting Dialogue (CRD), een internationaal samenwerkingsverband van corporate reporting standard setters, gaat zich de komende twee jaar inzetten voor harmonisering van de verschillende duurzaamheidsstandaarden in wereldwijde verslaggeving.

Dat kondigde de CRD aan tijdens zowel de Bloomberg Sustainable Business Summit in London en het World Congress of Accountants 2018 in Sydney. Het is de bedoeling dat het harmoniseringsproject, genaamd 'Better Alignment', twee jaar gaat duren. De Corporate Reporting Dialogue-leden gaan zich in het kader van het project toeleggen op "betere afstemming van sustainability reporting frameworks evenals frameworks die verdere integratie van niet-financiële en financiële verslaggeving bevorderen".

De CRD werd vier jaar geleden opgericht om meer dialoog en harmonisering te bewerkstelligen tussen de verschillende standard setters. Leden zijn de CDP, Climate Disclosure Standards Board, Financial Accounting Standards Board, Global Reporting Initiative, International Accounting Standards Board, International Organisation for Standardisation, Sustainability Accounting Standards Board, en de International Integrated Reporting Council.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.