Nieuws

NBA-voorzitter: meer naar buiten treden

Accountants moeten meer naar buiten treden en de dialoog met het publiek opzoeken. Negatieve berichtgeving doet geen recht aan veel hardwerkende accountants. Dat zegt NBA-voorzitter Marco van der Vegte in de tweede aflevering van 'Vragen aan de voorzitter'.

Het huidige imago van het accountantsberoep hebben we ook aan onszelf te danken, aldus de voorzitter in de jongste editie van de serie video-interviews. Het beroep moet naar buiten treden en meer communiceren over wat er van accountants mag worden verwacht.

Er is bij incidenten volgens Van der Vegte momenteel "niet echt een veilige omgeving om te onderzoeken wat er aan de hand is en wat we er van kunnen leren". De beeldvorming doet in zijn optiek geen recht aan hardwerkende accountants "die met veel integriteit een zo goed mogelijk product afleveren en als het goed is hun rug rechthouden". 

De voorzitter ging ook in op het eerste gesprek van het NBA-bestuur met de nieuwe Commissie Toekomst Accountancysector (CTA), gehouden op 22 februari. Volgens Van der Vegte een "heel fijn gesprek". Vanuit de NBA is daarbij een toelichting gegeven op de eerder verschenen white paper over kwaliteit. De CTA heeft voor haar werk veel behoefte aan informatie, waarbij de beroepsorganisatie graag ondersteuning wil bieden. Momenteel is de NBA bezig met het ophalen van gegevens bij openbare accountantskantoren.

Stel een vraag aan de voorzitter

Uitgangspunt van de reeks interviews is dat leden van de NBA vragen kunnen indienen om aan de voorzitter te stellen, via de mailbox: vragenaandevoorzitter@nba.nl. Maandelijks wordt hieruit een aantal vragen geselecteerd.

De video-interviews zijn te vinden via Accountant.nl, NBA.nl, het YouTube-kanaal van de NBA en LinkedIn. De interviews verschijnen elke laatste donderdag van de maand; de derde uitzending is gepland voor 28 maart aanstaande. Terugkijken van de eerste editie kan hier.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.