Nieuws

NBA-voorzitter: 'Oog hebben voor risico's bij controle over 2020'

"Een goede oproep van Marcel", aldus NBA-voorzitter Marco van der Vegte in reactie op een vraag van hoogleraar Marcel Pheijffer, over de risico's verbonden aan de komende controleperiode.

Van der Vegte ziet verhoogde risico's rondom fraude, continuïteit, de kwaliteit en beschikbaarheid van informatie en issues bij zowel controle als samenstellen op afstand. Inmiddels is hierover vanuit de NBA ook met kantoren gesproken. De NBA-voorzitter reageert in zijn maandelijkse video-interview op een recente column van Marcel Pheijffer over "het meest uitdagende controlejaar ooit voor de accountant".  

Van der Vegte gaat in het interview ook in op een recent rapport van de AFM over de halfjaarcijfers van beursfondsen, op de governance van de NBA en de activiteiten in het kader van het 125-jarig jubileum van het accountantsberoep.

Het interview met de NBA-voorzitter is te bekijken via Accountant.nl, NBA.nl, het YouTube-kanaal van de NBA en LinkedIn. Leden kunnen vragen indienen via vragenaandevoorzitter@nba.nl. Terugkijken van eerdere edities kan hier.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.