Nieuws

NBA-voorzitter: 'Problemen ondernemers raken ook accountants'

Accountantskantoren die veel klanten hebben in sectoren die door de coronacrisis zwaar geraakt worden, ondervinden daar zelf ook gevolgen van. Tegelijk zijn er ook kantoren die groei voorzien. Dat zegt NBA-voorzitter Marco van der Vegte in de jongste editie van Vragen aan de Voorzitter.

Het op afstand werken vraagt veel discipline van controleteams om hun werk alert te blijven doen  en de goede teamspirit te behouden, meent Van der Vegte. Juist voor het nu veelvuldig ondersteunen van ondernemers in crisistijd blijft het van belang om de rechte rug te behouden, zo waarschuwt hij. "Als er regelingen zijn waarvan je vindt dat het gebruik maken ervan niet goed voelt, spreek je uit en houd ze die spiegel voor."

Webinars

De webinars die de NBA organiseert over de gevolgen van de coronacrisis voorzien zeker in een behoefte, ziet hij. In juni zijn er ook twee webinars die specifiek ingaan op de NOW-regeling. Op 15 juni wordt verder de ALV van de NBA geheel digitaal georganiseerd. Mogelijk trekt dat ook deelnemers die tot nu minder makkelijk de vergadering konden bijwonen, aldus Van der Vegte.

Het video-interview met de NBA-voorzitter is te bekijken via Accountant.nl, NBA.nl, het YouTube-kanaal van de NBA en LinkedIn. Leden kunnen vragen indienen via vragenaandevoorzitter@nba.nl.

De volgende uitzending is gepland voor 25 juni aanstaande. Terugkijken van eerdere edities kan hier.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.