Nieuws

NBA-voorzitter: 'Webinars voorzien duidelijk in een behoefte'

NBA-voorzitter Marco van der Vegte noemt de grote belangstelling voor de NBA Helpt-webinars "ongelofelijk". De webinars voorzien duidelijk in een behoefte, stelt hij in de jongste editie van Vragen aan de Voorzitter.

De inmiddels gehouden NBA Helpt-webinars zijn zonder uitzondering goed bezocht en scoren hoog qua waardering. De eerste van twee webinars over de NOW-regeling trok zelfs ruim 1.600 bezoekers. Niet verwonderlijk, aldus de voorzitter, want de uitwerking van de onder grote druk gepresenteerde steunmaatregelen is ingewikkeld, "dat weten wij als geen ander".

Met name rondom de NOW-regeling is sprake van een "uitvoeringsprobleem" voor accountants en zijn de verwachtingen tegelijk "best hoog aan alle kanten". Van der Vegte pleit ervoor om de noodzakelijke verklaring bij de NOW-verantwoording dit najaar waar mogelijk te combineren met het jaarrekeningenwerk over 2020. Dat scheelt in de kosten en zorgt voor meer "hindsight kennis". Op 8 juli organiseert de NBA een apart webinar over de verantwoording bij de NOW-regeling.

Na de zeer drukke voorjaarsperiode en in aanloop naar het drukke najaar, kijkt ook de NBA-voorzitter eerst uit naar de zomervakantie. "Ik denk dat we een paar weken rust allemaal wel verdiend hebben."

Het video-interview met de NBA-voorzitter, dat na enkele keren online nu weer opgenomen werd bij de NBA zelf, is te bekijken via Accountant.nl, NBA.nl, het YouTube-kanaal van de NBA en LinkedIn. Leden kunnen vragen indienen via vragenaandevoorzitter@nba.nl. De volgende uitzending is gepland voor 27 augustus aanstaande. Terugkijken van eerdere edities kan hier.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.