Nieuws

Mazars trok goedkeurende verklaring bij jaarrekening accon avm weer in

Mazars heeft een afgegeven goedkeurende controleverklaring bij de jaarcijfers van accon avm over 2020 direct weer ingetrokken, na berichten over "mogelijke onjuistheden".

Dat meldt vaksite AccountancyVanmorgen, die een goedkeurende verklaring van Mazars bij de jaarcijfers van accon avm heeft ingezien. De controleverklaring van Mazars was gedateerd op 25 juni 2021, daags na de aandeelhoudersvergadering van accon avm.

De geschorste bestuursvoorzitter van accon avm, Guus Delgers, stelde recent in een verklaring ook dat de jaarcijfers van het accountantskantoor in juni van dit jaar al waren afgetekend door Mazars. Pas daarna zouden de cijfers opnieuw ter discussie zijn gesteld door de nieuwe chief financial & risk officer van accon avm.

Mazars bevestigt aan AccountancyVanmorgen dat inderdaad een goedkeurende controleverklaring is gegeven bij de jaarcijfers over 2020 van accon avm. Naderhand werd Mazars echter geïnformeerd over "mogelijke onjuistheden" in de jaarrekening, waarop de controleverklaring "direct" is ingetrokken en accon avm daarover is geïnformeerd. "Wij hechten er aan duidelijk te maken dat van deze ingetrokken verklaring geen gebruik mag worden gemaakt en dat niemand op deze ingetrokken verklaring kan steunen", aldus Mazars in een verklaring tegenover de vaksite.

Even online

Accon avm heeft een arbeidsgeschil met de geschorste bestuursvoorzitter Delger, die sinds eind september ziek thuis zit. Op 23 november kwam accon avm zelf met berichtgeving naar buiten over de problemen bij het kantoor, die tot uitdrukking zullen komen in een aangepaste jaarrekening.

Accon avm bevestigde eerder al dat de jaarcijfers deze zomer even online hebben gestaan, maar de jaarrekening met goedkeurende controleverklaring van Mazars is niet bij de Kamer van Koophandel gedeponeerd. Accon avm gaf aan dat er fouten in de jaarrekening zijn geconstateerd, die moeten worden hersteld.

Presentatie van de aangepaste jaarstukken is naar verwachting kort voor het einde van dit jaar. Zeker is dat accon avm zowel over 2020 als over 2021 rode cijfers zal schrijven. Huisbankier ING heeft het kantoor inmiddels onder bijzonder beheer geplaatst.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.