Nieuws

Ook Belastingdienst heeft eigen young audit board

In navolging van de grootste accountantskantoren is ook binnen de Belastingdienst een young audit board opgericht. Doel is de afstand tussen de top van de organisatie en jonge accountants te verkleinen en hun stem te laten horen.

De Young Audit Board Belastingdienst (YABB) is opgezet door drie jonge accountants van de Belastingdienst: Marleen Westgeest, Petra Barkema en Jeffrey Heerschop. De laatste is ook bestuurslid van NBA Young Profs. Ambitie is om de board op korte termijn verder uit te breiden.

Op 15 juni organiseerde de YABB een kick-off event. Kwartiermaker Marlies de Vries, die eerder aan Nyenrode onderzoek deed naar ervaringen van young profs, gaf advies over mogelijkheden om je binnen de eigen organisatie en het accountantsberoep te laten horen.

Complexe structuur

Ook werden de jonge (aankomend) accountants bijgepraat over de complexe structuur van de Belastingdienst en het belang van input vanuit jonge collega’s, door Robbert Veldhuizen (directie mkb Belastingdienst) en Susanne Overes (vaktechniek Belastingdienst). Millennial expert Jasper Scholten deelde inzichten over wat young profs zelf kunnen doen om hun cirkel van invloed en werkplezier te vergroten.

Voornemen van de YABB is onder meer om in het najaar bijeenkomsten te organiseren, waarbij young profs worden gekoppeld aan projecten van het management en vaktechniek.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.