Nieuws

NBA-waardenonderzoek: flinke respons, deelnemen kan nog

Op 11 april is het NBA-waardenonderzoek van start gegaan, onderdeel van het bredere NBA-programma 'Accountant van de Toekomst'. De respons is duidelijk hoger dan gebruikelijk. Deelnemen kan nog tot en met 28 april.

Ruim 14.000 leden en 3.300 trainees hebben een uitnodiging voor deelname aan het waardenonderzoek ontvangen. Door deel te nemen kunnen NBA-leden en trainees kenbaar maken wat zij belangrijk vinden; zowel persoonlijk als in hun werk.

De uitkomsten worden gebruikt als input voor opstelling van een nieuw beroeps- en opleidingsprofiel. Ook draagt het onderzoek bouwstenen aan voor een 'herijking' van waar de accountant voor staat en het maatschappelijk vertrouwen. Daarnaast levert het input voor het werken aan de rolopvatting en beroepscultuur.

Respons

Inmiddels hebben meer dan vijftienhonderd leden en trainees het waardenonderzoek ingevuld en afgerond. Met een respons van circa negen procent is dat duidelijk hoger dan gemiddeld; normaal ligt de respons bij NBA-vragenlijsten op ongeveer vijf procent.

Het onderzoek kan nog tot en met vrijdag 28 april worden ingevuld. Leden en trainees die niet meer over de persoonlijke uitnodiging beschikken, kunnen die nog verkrijgen via de website van de NBA.

Tijdens het voorprogramma van de ledenvergadering van de NBA op 12 juni aanstaande wordt een toelichting gegeven op het onderzoek, de resultaten en het programma 'Accountant van de toekomst'.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.