Britse EY controleert kantoorbezoek van medewerkers
De Britse EY-organisatie controleert voortaan of medewerkers zich houden aan gemaakte afspraken met betrekking tot regelmatig kantoorbezoek. De organisatie wil de teugels in dat opzicht strakker aantrekken.
Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times. Ook in het Verenigd Koninkrijk geeft EY ruimte voor hybride werken, maar uitgangspunt is dat medewerkers minstens twee dagen per week op kantoor komen. Momenteel voldoen veel afdelingen binnen de EY-organisatie daar niet aan, aldus de FT.
Om het kantoorbezoek in beeld te brengen, analyseert EY in het VK inmiddels de data van de toegangspasjes van werknemers. Ingewijden melden dat partners van EY inzage krijgen in analyses die verbanden tonen tussen regelmatig kantoorbezoek en prestatiebeoordelingen van medewerkers. EY zou de analyses vooral willen inzetten om regelmatig kantoorbezoek te stimuleren.
Worsteling
De FT noemt de actie van EY nieuw bewijs voor de worsteling van veel bedrijven met het hybride werken, dat sinds de coronapandemie door veel medewerkers als vanzelfsprekend wordt ervaren.
Zo zouden diverse grootbanken de afspraken over regelmatig kantoorbezoek opnieuw hebben onderstreept en dreigen sommige werkgevers met maatregelen tegen medewerkers die zich daar niet aan houden. Ook het management van de Britse PwC-organisatie benadrukt naar de eigen mensen vaker het belang van samenwerken op kantoor.
Bezetting
EY kijkt ondertussen kritisch naar de bezetting in het VK, aldus het FT. Na het gedwongen vertrek van zo'n driehonderd medewerkers vorig jaar, zou nu de positie van enkele tientallen medewerkers binnen de consultingtak en bij legal services op de tocht staan.
In Nederland kunnen werknemers van EY in principe zelf bepalen waar en wanneer zij werken, mits dat onderling wordt afgestemd. EY-topman Jeroen Davidson stelde vorig najaar in een interview met Accountant dat die stap "heel goed" heeft uitgepakt. "Het vraagt om groot vertrouwen en dat is niet beschaamd."
Gerelateerd
Nederland is Europees kampioen thuiswerken
Ruim vijf miljoen mensen hebben vorig jaar soms of meestal thuisgewerkt, wat neerkomt op 52 procent van alle werkenden in Nederland. In geen enkel ander land binnen...
Thuiswerken helpt niet bij vinden van nieuwe baan
Sollicitanten die aangeven dat ze graag (deels) thuis willen werken, worden minder vaak uitgenodigd voor een gesprek over een nieuwe baan.
TNO: 1 op 5 thuiswerkers heeft hierover geen duidelijke afspraak
Een op de vijf werknemers die thuis kan werken, heeft hierover geen duidelijke afspraken gemaakt.
Werknemers weer vaker op kantoor, ontevreden over flexibiliteit werkgever
Voor ruim één op de drie werkende Nederlanders (35 procent) is thuiswerken na de coronapandemie er niet meer bij. Bijna de helft (46 procent) geeft aan dat de werkgever...
'Thuiswerkwet' sneuvelt in Eerste Kamer
Een wetsvoorstel van D66 en GroenLinks, waardoor werkgevers een verzoek om thuis te mogen werken niet meer zomaar mogen weigeren, is gesneuveld in de Eerste Kamer....