Nieuws

Britse EY controleert kantoorbezoek van medewerkers

De Britse EY-organisatie controleert voortaan of medewerkers zich houden aan gemaakte afspraken met betrekking tot regelmatig kantoorbezoek. De organisatie wil de teugels in dat opzicht strakker aantrekken.

Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times. Ook in het Verenigd Koninkrijk geeft EY ruimte voor hybride werken, maar uitgangspunt is dat medewerkers minstens twee dagen per week op kantoor komen. Momenteel voldoen veel afdelingen binnen de EY-organisatie daar niet aan, aldus de FT.

Om het kantoorbezoek in beeld te brengen, analyseert EY in het VK inmiddels de data van de toegangspasjes van werknemers. Ingewijden melden dat partners van EY inzage krijgen in analyses die verbanden tonen tussen regelmatig kantoorbezoek en prestatiebeoordelingen van medewerkers. EY zou de analyses vooral willen inzetten om regelmatig kantoorbezoek te stimuleren. 

Worsteling

De FT noemt de actie van EY nieuw bewijs voor de worsteling van veel bedrijven met het hybride werken, dat sinds de coronapandemie door veel medewerkers als vanzelfsprekend wordt ervaren.

Zo zouden diverse grootbanken de afspraken over regelmatig kantoorbezoek opnieuw hebben onderstreept en dreigen sommige werkgevers met maatregelen tegen medewerkers die zich daar niet aan houden. Ook het management van de Britse PwC-organisatie benadrukt naar de eigen mensen vaker het belang van samenwerken op kantoor.

Bezetting

EY kijkt ondertussen kritisch naar de bezetting in het VK, aldus het FT. Na het gedwongen vertrek van zo'n driehonderd medewerkers vorig jaar, zou nu de positie van enkele tientallen medewerkers binnen de consultingtak en bij legal services op de tocht staan.  

In Nederland kunnen werknemers van EY in principe zelf bepalen waar en wanneer zij werken, mits dat onderling wordt afgestemd. EY-topman Jeroen Davidson stelde vorig najaar in een interview met Accountant dat die stap "heel goed" heeft uitgepakt. "Het vraagt om groot vertrouwen en dat is niet beschaamd."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.