Nieuws

ABAB en Alfa heten samen straks 'aaff'

ABAB en Alfa Accountants en Adviseurs verwachten in juni aanstaande daadwerkelijk te kunnen fuseren. De kantoren gaan vanaf 2025 samen verder onder de nieuwe naam 'aaff'.

In december 2023 kondigden Alfa en ABAB hun voornemen om te fuseren aan. Volgens een updatebericht liggen beide kantoren op koers om de fusie in juni te laten plaatsvinden. In aanloop naar de fusie is de nieuwe naam alvast bekendgemaakt.

Volgens Alfa-bestuursvoorzitter Fouk Tsang voelde de naam aaff “voor beide organisaties direct vertrouwd” en is het belangrijk dat alle medewerkers zich herkennen in de nieuwe naam, die met kleine letters wordt geschreven. “In 2024 vindt communicatie nog plaats vanuit ABAB en Alfa. Vanaf 2025 communiceren we vanuit de nieuwe naam.”

Participatieregeling

Recent is door beide kantoren ook de participatieregeling, waaraan alle medewerkers kunnen deelnemen, bekendgemaakt. Alfa kende al een bedrijfsbrede participatieregeling, bij ABAB kon een beperkte groep participeren. “Geen private equity maar employee equity”, aldus ABAB-bestuursvoorzitter Ronald Meijers. “Hoe mooi is het dat straks de bijna tweeduizend medewerkers mede-eigenaar zijn van de nieuwe organisatie.”

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de voorgenomen fusie eind februari goedgekeurd. Het verloop van de fusie wordt de komende periode begeleid door een integratieteam, bestaande uit vertegenwoordigers van beide organisaties. Meijers stelt dat de kantoren streven naar “een naadloze overgang”. 

Beide kantoren zijn actief in het mkb en de agrarische sector. Alfa telt ruim 35 vestigingen en 1200 medewerkers, ABAB werkt vanuit 15 kantoren en heeft zo’n 700 medewerkers. Samen hebben de beide kantoren een omzet van circa 160 miljoen euro.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.