Nieuws

Nederlandse producenten iets minder negatief in april

Producenten in de Nederlandse industrie waren in april iets minder negatief gestemd dan een maand eerder. Fabrikanten waren vooral positiever over de verwachte productie in de komende drie maanden. Daarnaast waren ze minder negatief over de orderpositie en over de voorraden gereed product.

De graadmeter die het producentenvertrouwen meet, verbeterde deze maand naar min 3,6, van min 4,8 in maart, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het producentenvertrouwen bleef daarmee in april onder het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar van min 1,3. Het vertrouwen bereikte in oktober 2021 het hoogste niveau met een stand van 10,4. In april 2020, bij de uitbraak van de coronacrisis, werd de laagste waarde (min 31,5) genoteerd.

In de meeste branches van de industrie verbeterde het vertrouwen, maar bleef deze wel negatief. De producenten in de papierindustrie en grafische industrie waren volgens het CBS het meest positief. In de hout- en bouwmaterialenindustrie was het vertrouwen het laagst.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.