Nieuws

Deloitte en Grant Thornton schikken met beleggers Parmalat

Aan de slepende rechtszaken van beleggers in de Italiaanse zuivelgigant Parmalat tegen Grant Thornton en Deloitte lijkt een einde gekomen. Beide kantoren schikken voor een totaalbedrag van 15 miljoen dollar.

Deloitte betaalt 8,5 miljoen dollar en Grant Thornton 6,5 miljoen dollar. Beide kantoren fungeerden in het verleden als accountant van Parmalat. Dat ging in 2003 kopje onder door fraude. Sindsdien proberen zowel beleggers als de curatoren van Parmalat de schade te verhalen op beide accountantskantoren. 

De schikking is getroffen door de internationale kantoororganisaties. Uitzonderlijk, zegt James Sabella, de advocaat van het New Yorkse kantoor Grant & Eisenhofer dat de beleggers vertegenwoordigde. "It is very rare that worldwide coordinating audit networks enter into settlements like what we have."

Grant Thornton, dat Parmalats boeken deed tot 1999, kwam in september nog als winnaar uit een rechtszaak die de curatoren van het zuivelbedrijf hadden aangespannen. Deloitte had eerder al geschikt voor bijna 150 miljoen dollar met de curatoren. Destijds liet Parmalat een miljardenschuld na. 

De schikking die nu met de Parmalat-beleggers is getroffen moet nog worden goedgekeurd door Lewis Kaplan, rechter in een aantal zaken rond de Parmalat-fraude. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.