Nieuws

Kerviel moet drie jaar zitten en vijf miljard betalen

Jérôme Kerviel is door een Franse rechter veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Hij moet zijn voormalige werkgever, Société Générale, vijf miljard schadevergoeding betalen, plus rente.

Kerviel werd in een strafproces schuldig bevonden aan fraude, vervalsing en gebruik daarvan, en vertrouwensmisbruik die hij zou hebben begaan in zijn hoedanigheid van medewerker van de Franse bank Société Générale. De rechter oordeelde ook dat Kerviel nooit meer een beroep mag uitoefenen dat hem in contact brengt met financiële markten.

De schadevergoeding die de rechter hem oplegde staat gelijk aan het verlies van de Franse bank waar Kerviel werkte. Media hebben al berekend dat Kerviel met zijn huidige salaris 177.000 jaar moet werken om de schuld aan de bank terug te betalen.

De veroordeling tot terugbetaling van de schade is vooral voor Société Générale van belang, zo melden diverse media. Hiermee zou de bank door de rechter als slachtoffer zijn erkend, waardoor zij vooral Amerikaanse schuldeisers van het lijf kan houden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.