Nieuws

PwC verdiende 400 miljoen aan ontmanteling Lehman Brothers

PwC UK heeft ruim 460 miljoen euro (403 miljoen pond sterling) verdiend aan haar werk als curator van de Europese tak van Lehman Brothers. Er werken nog steeds 250 medewerkers aan de ontmanteling van de Amerikaanse bank.

Dat bedrag is volgens de Britse krant The Telegraph nog exclusief de doorbetaling van bijna vijfhonderd ex-medewerkers van Lehman in Europa. Ook de kosten van ingehuurde krachten zijn niet meegerekend. In het eerste half jaar bedroegen deze kosten ruim 37 miljoen euro (33 miljoen pond sterling). 

Verwacht wordt dat er nog tien jaar nodig zal zijn om het ontmantelen van Lehman Brothers te voltooien. Volgende maand zal bij de Engelse High Court een verzoek worden ingediend om de operatie nog eens vijf jaar te verlengen. 

De komende maanden moet er een nieuw it-systeem worden gebouwd. Als dat klaar is zal het aantal mensen dat voor Lehman Brothers wordt ingezet sterk dalen, evenals de begrote kosten voor de ontmanteling. 

Volgens PwC-partner Tony Lomas kunnen schuldeisers van Lehman volgend jaar de eerste uitkeringen verwachten uit de boedel. In het afgelopen half jaar is er voor bijna twee miljard euro vrijgekomen. De geschatte waarde van de boedel bedraagt nu bijna 13 miljard euro. 

De claims van schuldeisers zullen naar verwachting uitkomen op een bedrag tussen de 18,5 en zestig miljard euro. Hoe hoog de vorderingen precies zullen worden, hangt mede af van de vele rechtszaken die bij Britse rechtbanken lopen tegen Lehman Brothers.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.