Nieuws

Ernst & Young-panel: geen gebreken in audit Olympus

Ernst & Young ShinNihon heeft geen steken laten vallen bij de controle van Olympus. Tot die conclusie komt een door het accountantskantoor ingesteld panel in haar eindrapport.

Volgens het panel zijn er geen gronden waarop Ernst & Young aansprakelijk gehouden zou kunnen worden voor de fraude bij de Japanse fabrikant van camera's en optische apparatuur voor de medische sector. Het rapport bevestigt de voorlopige bevindingen die het panel bekendmaakte in december 2011.

Ernst & Young ShinNihon nam in 2010 de controle van Olympus over van KPMG AZSA. Vorig jaar december kwam een onafhankelijke, door het bedrijf ingestelde commissie tot een andere conclusie. De beide accountantskantoren zouden medeverantwoordelijk zijn voor de jarenlange fraude bij Olympus.

Maar nog een andere door Olympus ingestelde commissie pleitte de accountantskantoren daarentegen vrij van verantwoordelijkheid. Die commissie, die specifiek keek naar de rol van interne en externe auditors, achtte vijf interne auditors verantwoordelijk voor het mogelijk maken van de fraude.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.