Nieuws

'Deloitte wijst beschuldigingen VEB met kracht af'

Deloitte heeft via de media kennis genomen van de aangifte van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) tegen het kantoor in verband met de Ahold-zaak. "De beschuldigingen van de VEB, die buiten elke proportie zijn, wijst Deloitte met kracht af", aldus het kantoor.

Persbericht van Deloitte: 

Deloitte wijst beschuldigingen VEB met kracht af

Rotterdam, 1 juni 2012 - Deloitte heeft inmiddels via de media kennis genomen van de recente aangifte van de VEB. De beschuldigingen van de VEB, die buiten elke proportie zijn, wijst Deloitte met kracht af. 

Omdat de VEB al eerder had aangegeven met een tuchtklacht te komen, heeft Deloitte de gang van zaken zoals die plaatsvond in 2008, toen de discussie over het juiste 'loket' voor een eventuele claim plaats vond, recent door een extern advocatenkantoor laten onderzoeken. Hieruit is ondubbelzinnig naar voren gekomen dat er in geen enkel opzicht sprake is van verwijtbaar gedrag door Deloitte en de heren Dassen en Evers, laat staan van strafbare feiten. 

De VEB voorziet het publiek, de media en de AFM bewust van onjuiste informatie. Ook hanteert de VEB tendentieuze suggesties, wat niet aanvaardbaar is. 

Deloitte kan deze VEB-actie op geen enkele wijze interpreteren dan als een oneigenlijke methode van de VEB om druk op Deloitte uit te oefenen om te schikken in de nasleep van de Ahold-zaak. 

Deloitte zal zich in deze zaak krachtig verweren en zij heeft daar sterke argumenten voor. Immers, buiten kijf staat dat de Ahold-fraude juist was bedoeld om de accountant te misleiden. 

Over de onjuiste VEB-berichtgeving heeft Deloitte op 18 april ook al een bericht verspreid.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.