Nieuws

E&Y: Geen details Landis omdat zaak nog loopt

Ernst & Young geeft geen nadere toelichting op de schikking met de curatoren van Landis. Ook in de toekomst zal het kantoor in haar transparantieverslag over lopende zaken net zo rapporteren als nu is gedaan.

"Inzake Landis bevestigen wij dat een schikking in juni 2012 is getroffen. Gezien het nog steeds lopende karakter van deze zaak voor Ernst & Young is besloten geen verdere mededelingen hierover te doen, buiten hetgeen we hebben vermeld in het transparantieverslag", aldus de schriftelijke toelichting van Ernst & Young.

Details over de schikking geeft het kantoor niet, omdat de zaak Landis nog altijd niet voorbij is. Er wordt nog onderhandeld met de VEB over een schikking.

In het transparantieverslag 2011-2012 tipte Ernst & Young de zaak aan, zonder die bij naam te noemen. Ook in de toekomst gaat dat gebeuren zolang zaken juridisch nog niet zijn afgehandeld, aldus Ernst & Young. "Indien gesprekken of eventuele rechtzaken nog lopen, zullen wij ook in de toekomst op deze manier in ons transparantieverslag daarover melding maken."

De schikking die Ernst & Young heeft getroffen met Willem van Andel en Hendrik Dulack, de curatoren van Landis, werd omschreven in het curatorenverslag. De rechtbank verwees hiernaar in een passage in het vonnis van 13 juni 2013 over aansprakelijkheid van de bestuurders en commissarissen van het failliete Landis.

Ernst & Young is nog in gesprek met de vereniging van effectenbezitters VEB over een schikking voor aandeelhouders van Landis. "Een deal is er nog niet", aldus adjunct-directeur Errol Keyner van VEB. "We houden de mogelijkheid van een gang naar de rechter dan ook open. De laatste tijd zijn er steeds meer feiten naar boven gekomen in de zaak Landis die onze positie versterken in een eventuele rechtszaak."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.