Nieuws

Tuacc stopt er mee

De sinds 2010 actieve accountancy-vernieuwingsbeweging Tuacc stopt er mee. "Een nieuwe groep, wellicht nieuwe generatie, mag vanaf nu het debat en de vernieuwing uitdragen."

Dat schrijft Pieter de Kok, initiatiefnemer en vier jaar lang ‘aanjager' van Tuacc,  vandaag in zijn bijdrage 'Bewegingen komen en bewegingen gaan' op deze site.

Tuacc vormde was vier jaar een opvallende stem in het debat over vernieuwing van het accountantsberoep en de beweging organiseerde diverse debatten en andere initiatieven.

"Als Tuacc hebben we altijd geloofd in verandering van binnenuit", schrijft De Kok vandaag. "Anno 2014 lees ik nog steeds de zorg en ergernis dat echte veranderingen alleen van buitenaf vorm gegeven kunnen worden. Natuurlijk was het voor Tuacc pijnlijk dat het nota bene de Tweede Kamer is geweest die deze zomer voor enige bredere urgentie zorgde. Waar waren de leiders in 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014? Onzichtbaar. En geloof mij, ook mensen bij de NBA baalden van het gebrek aan gevoel van urgentie en beleving om er 'samen' de schouders onder te zetten."

Terugkijkend stelt hij vast dat Tuacc zeker heeft bijgedragen aan verandering van binnenuit. Maar hij zegt zich nu ook te realiseren dat de beweging "niet meer de kracht heeft" om anderen te verbinden.

"Er liggen rapporten, maar het ontbreekt aan een breder draagvlak. Ik heb ook veel vraagtekens of de huidige generatie leiders wel geschikt is om de veranderingen daadwerkelijk vorm te gaan geven. En dat is geen verwijt, maar een observatie."

"Het is nu aan een nieuwe groep, een nieuwe beweging, wellicht een nieuwe generatie, die het debat mag aanjagen, de vernieuwing mag uitdragen en implementeren."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.