Nieuws

Britse big four rukken op in juridische dienstverlening

Deloitte UK start ook een eigen juridisch kantoor, in navolging van de rest van de Britse big four.

Dat meldt Economia. De Britse big four worden steeds actiever op het gebied van juridische dienstverlening. Deloitte heeft laten weten een zogenoemde 'alternative business structure'-licentie aan te hebben gevraagd. Hiermee wordt het mogelijk om een eigen juridische praktijk te hebben, in plaats van dat de juridische afdeling een aparte entiteit moet vormen. PwC startte hiermee in 2013, EY en KPMG volgden kort daarop.

De trend van de big four om meer juridische dienstverlening aan te bieden wordt door de grotere advocatenkantoren niet gezien als een bedreiging, maar analisten verwachten dat kleinere kantoren er last van kunnen hebben.

Deloitte zegt van plan te zijn om nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie in te zetten bij de nieuwe dienstverlening, maar ook kennis vanuit de adviespraktijk te gebruiken om juridisch advies te versterken.

In Nederland is dezelfde trend te zien; in november 2016 meldde het FD dat ook in Nederland big-four-kantoren steeds meer voet aan de grond krijgen in de juridische markt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.