Nieuws

Claim Centurion-beleggers tegen VWGNijhof

Gedupeerde Centurion-beleggers eisen een schadevergoeding van 27 miljoen euro van accountantskantoor VWGNijhof.

Dat meldt dagblad De Gelderlander. Beleggingsfonds Centurion ging in de zomer van 2014 failliet. Het fonds, dat belegde in vakantiehuizen in Costa Rica, bleek na onderzoek van het OM een piramidespel te zijn, waarbij beleggers werden betaald met de inleg van nieuwe beleggers. Drie bestuurders van Centurion werden in 2016 tot celstraffen veroordeeld.

VGWNijhof deed jarenlang werkzaamheden voor Centurion. Een registeraccountant van het kantoor die controle- en assuranceopdrachten voor het fonds uitvoerde werd in 2017 door de Accountantskamer voor drie maanden doorgehaald na een tuchtklacht van de stichting van gedupeerde beleggers en de curator. Een AA van het kantoor kreeg een waarschuwing.

Pogingen om tot een schikking te komen zijn volgens de stichting mislukt. De beleggers zijn nu een civielrechtelijke procedure gestart. De beleggers hebben de directeuren en de twee accountants aansprakelijk gesteld.

VWGNijhof is overigens in 2018 gesplitst in VWG, met kantoren in Nijmegen en Wijchen, en Meer! Accountants + Adviseurs in Arnhem.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.