Jan Willem Taams

Jan Willem Taams

Jan Willem Taams is partner in business met focus op advies, bestuur, toezicht en opleidingen. Hij is ook betrokken bij de ontwikkeling van leiderschap door financials. Eerder was hij werkzaam als registeraccountant bij KPMG en in diverse financiële en beleidsmatige functies bij pensioenuitvoerder MN.

Afbeelding Ontwikkeling

Invulling door het vak

De accountantssector heeft niet te klagen over aandacht van publiek, politiek, toezichthouders en media. Initiatieven om het negatieve tij te keren zijn er in overvloed, met het rapport 'In het publiek belang', de monitoring commissie MCA, de Foundation for Auditing Research, de beroepseed, ontwikkeling visie, veranderagenda audit, vernieuwingsagenda, een ander PE-systeem, contouren van de nieuwe governance NBA en dialoogsessies als voorbeelden.

x 0 Jan Willem Taams
Afbeelding Ontwikkeling

Observaties over het vak

De CTA publiceerde in februari 2019 haar plan van aanpak. In de instellingsregeling staat dat het verandertraject van de sector vooralsnog niet aantoonbaar heeft geleid tot duurzame verbetering van de wettelijke controles, waardoor mogelijk op termijn aanvullende maatregelen moeten worden genomen. Een pittige uitspraak over en voor de accountantssector, die al jaren aan brede verbetering werkt. Hoe heeft het zover kunnen komen? Enkele observaties over het vak.

x 0 Jan Willem Taams