Nieuws

IFAC: 'Sterke groei in lidmaatschap accountantsorganisaties'

Steeds meer accountants worden lid van professional accountancy organisations (PAO's).

Dat blijkt uit het rapport 'Nexus 1: the Accountancy Profession, Behind the Numbers' dat het Centre for Economics and Business Research (Cebr) in opdracht van IFAC heeft gemaakt. IFAC zag haar ledenaantal tussen 2009 en 2013 met zestien procent groeien, van 2,4 naar 2,8 miljoen leden. Ongeveer tweederde van die groei was organisch, de rest was het gevolg van fusies met andere PAO's.

De meeste leden van de IFAC zijn te vinden in Europa. In Afrika en het Midden-Oosten zijn het minste aantal leden, maar daar groeit het ledenaantal met 25 procent groei in dezelfde periode wel het hardst. Het ledenaantal van de IFAC groeide ook harder dan de beroepsgroep in zijn geheel, wat betekent dat de organische groei voor een belangrijk deel ook bestaat uit accountants die al langere tijd werkzaam zijn maar nog geen lid waren.

Cebr schat dat een derde van iedereen die wereldwijd in de accountancy of een daaraan gerelateerde functie werkt momenteel lid is van een IFAC PAO. Het merendeel van de leden zijn accountants in business, in de publieke sector en academici (1,4 miljoen leden). Ongeveer 45 procent van de leden werkt in de openbare accountantspraktijk.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.