Nieuws

Jaarrekening Amsterdam weer te laat

Voor de tweede keer op rij lukt het de gemeente Amsterdam niet om de jaarrekening op tijd af te krijgen.

Dat meldt Het Parool. Het college meldt dat de jaarrekening (over 2016) dit jaar twee weken later verschijnt. "Om het jaarrekeningtraject zorgvuldig en de controle overeenkomstig de kwaliteitsstandaarden af te ronden is het nodig de planning bij te stellen. Het jaarrekeningproces schuift daarmee circa twee weken op", aldus het college.

In 2015 was de gemeente Amsterdam veelvuldig in het nieuws vanwege het zoekraken van 55 miljoen euro. Wethouder Udo Kock (D66) van Financiën moest uiteindelijk melden dat de 55 miljoen euro niet meer teruggevonden ging worden, alhoewel hij wel meende dat het geld niet weg was. "Het geld is niet weg, we kunnen het alleen niet vinden", zei Kock destijds. Uiteindelijk werd de helft toch gevonden, maar 24,5 miljoen euro moest voorgoed als verloren worden beschouwd.

Kock, die in 2014 met goede moed begon met het reorganiseren van de financiële administratie van de hoofdstad, zei in 2016 in een interview met Accountant.nl dat het reorganiseren erg problematisch bleek. Een in dertig jaar gefabriceerde "enorme brij spaghetti" moest worden ontrafeld.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.