Nieuws

Voorzitter NBA: 'zorgvuldig proces rondom CTA'

De NBA heeft een uitgebreide reactie gegeven op de voorlopige bevindingen van de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA). NBA-voorzitter Marco van der Vegte spreekt daarover in de achtste aflevering van 'Vragen aan de voorzitter'.

Het interview met Van der Vegte vindt dit keer plaats in de 'Brenda Westra-foyer', die afgelopen maand werd vernoemd naar deze kleurrijke vrouwelijke accountant.  

De huidige publiekscampagne van de NBA, 'Nederland rekent op zijn accountants', krijgt begin 2020 een vervolg met specifiek op mkb-ondernemers gerichte uitingen. Bij de invulling daarvan is de Commissie MKB van de NBA betrokken. De mkb-campagne wordt zichtbaar via media die passen bij de doelgroep. "Een hele mooie volgende stap in de campagne", aldus Van der Vegte.

CTA-reactie

In het kader van de CTA spreekt de voorzitter van een "zorgvuldig proces", dat veel ruimte biedt aan stakeholders om input te geven. De NBA betrekt in zijn reactie op de voorlopige bevindingen van de commissie thema's als de verwachtingen van het maatschappelijk verkeer rondom fraude en continuïteit. Ook de transparantie van de sector inzake het begrip kwaliteit komt aan de orde. "We zijn als sector slecht in staat geweest om daar data over aan te leveren, niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd", aldus Van der Vegte. De NBA deelt ook de zorgen van de CTA rondom de aantrekkelijkheid van het beroep.

Accountantsdag

De NBA-voorzitter kijkt uit naar de komende Accountantsdag op 20 november, die dit jaar in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam wordt gehouden. Tot de sprekers behoren onder meer Klaas Knot (president DNB), scheidsrechter/ondernemer Bas Nijhuis en BNR-beurscommentator Kees de Kort. Risicomanagement staat centraal tijdens de dag. "Er zijn nog kaarten beschikbaar", benadrukt Van der Vegte.

Het video-interview met de NBA-voorzitter is te bekijken via Accountant.nl, NBA.nl, het YouTube-kanaal van de NBA en LinkedIn. Leden kunnen vragen indienen via vragenaandevoorzitter@nba.nl. De volgende uitzending is gepland voor 28 november aanstaande. Terugkijken van eerdere edities kan hier.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.