Nieuws

Aanwijzingen voor witwaspraktijken bij failliete modegroep FNG

Een onderzoek naar misstanden bij de failliete Belgische modegroep FNG, het bedrijf achter merken als Miss Etam, Claudia Sträter en Steps, wordt verder uitgebreid. Er zijn aanwijzingen dat het bedrijf zich schuldig zou hebben gemaakt aan witwaspraktijken.

Volgens de onderzoeksrechter zou het goed kunnen dat het bedrijf constructies heeft opgezet om geld weg te sluizen en wit te wassen. De kwestie komt bovenop al bekende aanwijzingen van marktmanipulatie en valsheid in geschrifte. Inmiddels zouden ook huiszoekingen zijn gedaan bij de huisadvocaat van FNG, advocatenkantoor NautaDutilh. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.

Vooral de geldstromen van FNG via inkoopplatform Fashion Buying Platform roepen vragen op. Via het netwerk en aandelentransacties, met ook structuren in Zwitserland en Hongkong, verdwenen tientallen miljoenen euro's.

Aangehouden

Eerder zijn drie oprichters van FNG aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte, het indienen van valse jaarrekeningen, manipulatie van de beurskoers, misbruik van vennootschapsgoederen en het niet willen meewerken met de Belgische beursautoriteit FSMA.

FNG ging onlangs failliet in België en Nederland. De onderneming kampte al langer met financiële problemen die verergerden door de lockdownmaatregelen. In Nederland was FNG eigenaar van ketens als Miss Etam, Expresso, Steps, Promiss en Claudia Sträter.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.