DNB-president Knot nieuwe voorzitter toezichthouder FSB
De president van De Nederlandsche Bank (DNB) Klaas Knot is aangetreden als voorzitter van de internationale toezichthouder Financial Stability Board (FSB). Knot volgt de Amerikaanse centrale bankier Randal Quarles op.
Knot was sinds 2018 al vicevoorzitter van de FSB. Bij zijn benoeming destijds was al besloten dat hij na drie jaar de voorzittershamer van Quarles zou overnemen. Naast het voorzitterschap bij de FSB blijft Knot ook president van DNB. Zijn termijn als FSB-voorzitter loopt tot 1 december 2024 en kan eenmaal worden verlengd.
De FSB is het in 2009 opgericht samenwerkingsverband van de financiële autoriteiten van ruim twintig landen, dat als doel heeft om regels voor de financiële sector en het toezicht op de branche te coördineren.
Knot was voor zijn benoeming tot vicevoorzitter van de FSB in 2018 al voorzitter van een werkgroep van de toezichthouder die zich bezighoudt met het inschatten van zwakheden in het financiële systeem.
Bron: ANP
Gerelateerd

DNB neemt sanctiescreeningsystemen van banken onder de loep
De Nederlandsche Bank (DNB) gaat onderzoeken hoe effectief de sanctiescreeningsystemen van banken eigenlijk zijn. Daarmee duikt de toezichthouder nog dieper in de...

ECB wil banken enorme meevaller ontnemen
De Europese Centrale Bank onderzoekt manieren om te voorkomen dat banken onverhoopt winst maken met gesubsidieerde kredietprogramma's die tijdens de coronapandemie...

AFM pleit voor betere samenwerking tussen Europese toezichthouders
AFM-voorzitter Laura van Geest pleit voor betere samenwerking tussen Europese toezichthouders. Dat is nodig om belangen van consumenten en beleggers in de snel digitaliserende...

Miljoenenboete Maltese bank van Boekhoorn geschrapt door CBb
De Maltese Novum Bank, eigendom van zakenman Marcel Boekhoorn, hoeft toch geen boete van 1,75 miljoen euro te betalen.

Londen verloor ruim 7.000 financiële banen na brexit
De brexit zorgde ervoor dat iets meer dan zevenduizend banen in de financiële sector van Londen zijn verplaatst naar de Europese Unie.