Nieuws

Accountants praten op Clubhouse over studie en carrière

Ook Nederlandse accountants en betrokkenen bij het beroep begeven zich inmiddels op Clubhouse, de nieuwste place to be op social media.

In januari had Clubhouse wereldwijd zo'n twee miljoen gebruikers, inmiddels al ruim tien miljoen. De vorig jaar geïntroduceerde app (voorlopig alleen voor de Apple iPhone, binnenkort ook voor Androïd) is gericht op live gesprekken, waarnaar je kunt luisteren of zelf aan deelnemen. Terugluisteren is, anders dan bij een podcast, niet mogelijk. Live erbij zijn is dus van belang.

Ook accountants hebben het medium ontdekt. Zo vond op 2 maart 's avonds de derde aflevering plaats van een reeks Busy Season Talks, georganiseerd door Arif Dursun (KPMG) en Hakan Koçak (PwC). Deze keer stonden studie en carrière in de accountancy centraal, met als gast Aleks Kayhan, partner bij EY en "de leukste docent van de VU". Daarnaast namen onder meer Arnout van Kempen en Margreeth Kloppenburg (beiden tevens columnist op Accountant.nl) deel aan het gesprek.

Verliefd op het vak

Bijna honderd belangstellenden luisterden mee naar verhalen over ervaringen tijdens studie en examens en over de liefde voor het vak. "Als assistent was het veel vinken en koffie halen, maar daarna werd het breder en werd ik echt verliefd op het vak." De druk van de regelgeving werd genoemd als zorgpunt. "Je bent bang dat je in dat grote HRA-boek iets vergeet."

Verder werden tips gedeeld voor studerenden die door corona vanuit huis mondeling examen moet doen. "Oefen met iemand die je eigenlijk liever niet zou kiezen, een kritische collega." Maar studenten mogen ook zelfbewust hun mondeling ingaan. "Probeer als professionals met elkaar in gesprek te gaan, over een waanzinnig interessant vak."

"Ik ben helemaal verkocht", aldus Margreeth Kloppenburg na afloop over het nieuwe medium. In een volgende sessie komt onder meer aan de orde waarom steeds meer jonge beroepsgenoten het openbare beroep verlaten. De Clubhouse-app is beschikbaar in de appstore van Apple. Toegang krijgen gaat via een wachtlijst, of op uitnodiging van een Clubhouse-deelnemer.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.