Nieuws

FIOD pakt boekhouder op voor verduistering en witwassen

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft een 51-jarige boekhouder uit de gemeente Almelo aangehouden, die ervan wordt verdacht tijdens haar werk als financieel administrateur geldbedragen te hebben verduisterd van bedrijven waarvoor zij werkte.

De FIOD vermoedt dat de boekhouder tussen 2013 en nu naar schatting zo’n 1,4 miljoen euro heeft weggesluisd bij verschillende werkgevers. De vrouw wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking, valsheid in geschrift en witwassen.

Meerdere bedrijven huurden de vrouw in als financieel administrateur. De FIOD stelt dat uit onderzoek het vermoeden was ontstaan dat ze jarenlang in de gelegenheid was geldbedragen te verduisteren vanuit de ondernemingen waarvoor ze werkte.

Contante stortingen

Volgens de dienst boekte de vrouw zeer waarschijnlijk grote bedragen over naar haar privé-bankrekeningen "en via constructies probeerde ze deze bedragen weer wit te wassen". De FIOD maakt melding van “opvallende” contante stortingen op haar rekening. Onderzoek moet uitwijzen wat de herkomst daarvan is.

Het huis van de vrouwelijke boekhouder is doorzocht, evenals een werkplek in Almelo. Er is beslag gelegd op administratie, een woning, bankrekeningen en ‘gegevensdragers’, zo meldt de FIOD.

Bron: ANP/FIOD

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.