Opinie

Top 9 smartphone apps voor iAuditor 2.0

Precies een jaar geleden deelde ik met u welke iPhone-apps ik zakelijk graag gebruik. Sindsdien heb ik u nog op het prachtige IFTT gewezen, maar verdere updates ben ik u schuldig gebleven.

Voor veel smartphonegebruikers schijnt het gebruik zich te beperken tot de standaard meegeleverde apps, maar voor wie meer wil is het grootste probleem niet een gebrek aan aanbod, maar een overweldigend groot aanbod.

Wat daaruit is nu echt de moeite waard? Ik ben zelf altijd benieuwd welke apps anderen tot tevredenheid gebruiken, dus ik hoop u ook een plezier te doen met mijn eigen top negen, zakelijk en privé door elkaar.

Het zijn allemaal apps die in zichzelf leuk, goed, nuttig zijn. Maar ze hebben ook allemaal iets van een vooruitblik in zich, een uitzicht op wat mogelijk is. Slimme integratie, doelgerichte communicatie, onopvallend meedenken, et cetera.

Alles is geschikt voor de iPhone, als een Android-versie bestaat heb ik die ook toegevoegd:

 1. EasyCalendar is een van de talloze agenda-apps die voor zowel iPhone als Android beschikbaar zijn. Allemaal leggen ze hun accenten net iets anders, allemaal hebben ze voordelen en nadelen, maar EasyCalendar bevalt mij, na heel veel alternatieven proberen, het beste. Helder weekoverzicht, makkelijk afspraken beheren, en toegang tot alle populaire agendasystemen.
 2. UP en UP voor Android, samen met de UP-armband leren je hoeveel je beweegt, eet en slaapt op een dag, en hoe gezond dat is. Wekt je als je rond de gewenste tijd toch al licht slaapt, en ook als je achter je bureau in slaap valt. Werkt prima samen met apps als IFTT en RunKeeper en Withings waardoor de Quantified Self realiteit wordt.
 3. Hue en Hue voor Android horen bij de Philips Hue-lampen. Een prachtig voorbeeld van het Internet of Things. Mooi, zeker. Maar helemaal mooi omdat je het kan combineren met IFTT en met allerlei geavanceerdere licht-apps. Zo kan je met goldee voor 'levend licht' zorgen, dat op een heel rustige manier het gevoel geeft alsof je buiten in de zon zit. En met ambilight maak je van je hele huis een televisie.
 4. Met Drive Mode voeg je een uiterst goede verbetering toe aan TomTom. Je kan de TomTom nu met (Nederlands) gesproken tekst bedienen. Dus veilig in een rijdende auto. Werkt tot nu toe foutloos.
 5. Natuurlijk, wie wil communiceren met zijn smartphone heeft al iMessage, LinkedIn, Facebook en Facebook Messenger, Path, Whatsapp, Twitter, Facetime, Skype en MessageMe. Natuurlijk. Allemaal mooie communicatiemiddelen om jan en alleman te bereiken. Maar hebt u, net als ik, iemand die niet bij 'jan en alleman' hoort? Iemand met wie u exclusief wilt communiceren? Dan is Couple of Couple voor Android echt een nuttige toevoeging. Van puberale romantiek, tot praktische ‘waar hang je uit??'-informatie, via een besloten kanaal. Ook na twintig jaar huwelijk nog leuk, vind ik.
 6. Railplanner: Als je met de trein wilt reizen, dan is dit de perfecte app. Een mooi voorbeeld van kracht door eenvoud. De makers hebben zich nauwkeurig afgevraagd wat je als treinreiziger precies wilt weten, op welk moment. En dat is wat je krijgt.
 7. ANWB Onderweg en ANWB Onderweg voor Android: Je gebruikt het niet vaak, maar je wilt het wel bij je hebben. Hulp bij pech onderweg, aanrijdingen, of een lege tank.
 8. BuitenBeter en BuitenBeter voor Android: ook weer zo'n app die je zelden nodig hebt, maar als je eens in zo'n bui bent dat je denkt "betaal ik dáár verdorie belastingen voor?!?" dan is deze app bijzonder rustgevend. Een demonstratie van de communicerende overheid.
 9. Datumprikker.nl kende u al als website om afspraken te plannen met iedereen, zonder dat u gebonden bent aan het agenda-systeem van uw eigen kantoor. Voor de iPhone is deze app gemaakt, die hetzelfde doet.

Wat vindt u van deze opinie?

Reacties 0 0 Spelregels debat

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

  Aanmelden nieuwsbrief

  Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

  Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.