Nieuws

PwC UK laat Ernst & Young US met rust na Lehman-rapport

De PwC-curatoren van Lehman Europe hebben nog geen plannen om hun pijlen te richten op Ernst & Young in de VS. Ze stellen dat het onderzoeksrapport over de betrokkenheid van Ernst & Young bij het maskeren van Lehman's megaschulden vooral een Amerikaanse aangelegenheid is.

Mike Jervis van PwC Business Recovery Services en één van de curatoren van Lehman Europe, reageert met deze stellingname op het onderzoeksrapport over de ondergang van Lehman Brothers. Eén van de conclusies uit dat rapport is dat Ernst & Young op de hoogte was van het maskeren van de schuldenberg van de zakenbank. Verwacht wordt dat dit tot claims zal gaan leiden.

"We are reviewing the examiner's report for its applicability to the Lehman European estates", aldus Jervis. "But its principal scope concerns events and issues arising at the Lehman Brothers Holdings Inc level."

De opstelling is opmerkelijk omdat PwC als curator van Lehman Europe afgelopen najaar een claim voorbereidde tegen Lehman Brothers van 100 miljard dollar. Deze claim betrof geleverde diensten waarvoor het Amerikaanse moederbedrijf nooit had betaald.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.