Accountantsdag 2015

Accountantsdag: verslagen en video's

Niet op de Accountantsdag geweest, gemiste sprekers nog even zien of verslagen lezen? Bekijk op deze pagina de video's en de registratie van de livestream, en lees de verslagen van de Accountantsdag 2015 in de RAI in Amsterdam.

Verslagen

Hobbels op de goede weg

Over een jaar moet het merendeel van de 53 maatregelen om het vertrouwen te herwinnen op de rails staan, was de conclusie vorig jaar. Op de Accountantsdag 2015 bleek dat er nogal wat hobbels op de goede weg zijn. De vraag is hoe transparant de beroepsgroep moet zijn over het geploeter onderweg.

» Lees het verslag van de Accountantsdag

Ethiek, de terugkeer van het geweten

Hoe werkt het geweten? Hoe speelt het mee bij het nemen van beslissingen? Een verandering is nodig. Van 'waar kan ik mee wegkomen' naar een nieuwe manier van denken.

» Lees het verslag van de themasessie 'Ethiek, de terugkeer van het geweten'

Bouwen aan de perfecte dinosaurus

Technologie transformeert het bedrijfsleven en de hele samenleving. Wordt de accountant vermalen in dat proces of heeft hij de innovatieve kracht om - op zijn minst - zijn klanten te volgen? Op de Accountantsdag 2015 lag de toekomstige relevantie van het beroep op de snijtafel.

» Lees het verslag van de themasessie 'Groei en innovatie: de noodzaak van vernieuwing'

Themasessie Fraude

Materialiteit mag nooit een schaamlap zijn om fraude achter te verstoppen, zei Marcel Pheijffer, samensteller van de twee themasessies over fraude die op de Accountantsdag 2015 in een zaal met ruim vijfhonderd accountants.

» Lees het verslag van de themasessie 'Fraude'

Journalist Pieter Couwenbergh sprak tijdens deze sessie de column 'Fraude, accountants en journalisten' uit.

Video's

Joris Luyendijk

Joris Luyendijk, journalist en auteur van 'Dit kan niet waar zijn', over perverse prikkels en het herstel van vertrouwen in de financiële sector.

Fred Teeven en Marcel Pheijffer

Fred Teeven (Tweede Kamerlid VVD, oud-staatssecretaris van Veiligheid & Justitie) en Marcel Pheijffer (hoogleraar forensische accountancy) tijdens de themasessie Fraude deel 1.

» Lees ook het bericht 'Schikkingen al jaren sluitpost begroting'

Rutger Jan Schimmelpenninck

Rutger Jan Schimmelpenninck (curator, oud-partner Houthoff Buruma Advocaten) tijdens de themasessie Fraude deel 1.

» Lees ook het bericht 'EY ontsnapt aan claim DSB-curatoren'

Roger Dassen

Roger Dassen (global managing director Deloitte Touche Tohmatsu, hoogleraar Auditing Vrije Universiteit) tijdens de themasessie 'Groei en innovatie: de noodzaak van vernieuwing, deel 2'.

Hans de Boer

Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, tijdens de afsluitende plenaire sessie over het economisch perspectief en de rol van de accountant.

Registratie livestream

Bekijk de registratie van de livestream van de Accountantsdag, verzorgd door de NBA in samenwerking met LiveOnlineEvents. Met sprekers, interviews, en beelden van achter de schermen.

Presentaties en social media

Kijk voor de presentaties van de Accountantdag en de activiteit op Twitter, Pinterest en Storify op www.accountantsdag.nl.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.