Accountant Q3 2017

Duurzame inspiratiebronnen
Column Pieter Jongstra

FYI

Als de feiten juist zijn, zijn het nog niet per se de juiste feiten
Het gaat ontzettend goed met de wereld. Maar we zien het niet, als gevolg van de perverse prikkels in de aandachtseconomie. De spectaculaire waan van de dag wint het daarin keer op keer van de saaie feiten.

Aan de vooravond van een versnelling?
Aarzelend wordt vooruitgang geboekt met integrated reporting. Accountants dichten zichzelf geen hoofdrol toe in dat proces. De doorbraak laat op zich wachten.

In beweging blijven
ROND accountants en fiscalisten is een tweemanskantoor in Boxtel. 'Onze grens? Dat is het moment dat we het persoonlijk contact met onze klanten niet meer kunnen borgen.'

Slag in de rondte
Helpt verplichte kantoorroulatie de kwaliteit van de wettelijke controle wel vooruit? De AFM-toetsing, wetenschappelijk onderzoek en de aanvankelijke prijzenslag lijken nog weinig goeds te voorspellen. Toch zijn er lichtpuntjes.

De PSU van Marisa Noronha

Een berg die beklommen moet worden
Dat de circulaire economie de toekomst heeft, daar hoef je de handen niet voor op elkaar te krijgen. Tegelijk zitten verslaggevingsregels danig in de weg, constateren partijen als MVO Nederland en het Sustainable Finance Lab.

Becijferd: controlemarkt gemeenten

Planeet
Column Marc Schweppe

Essay: De aarde is rond
Als u op een zomerse dag naar kantoor rijdt, de radio en de airco in de auto aanzet en de nieuwslezer meldt dat het al wéér gemiddeld warmer is dan vorig jaar, terwijl u onderwijl een hap neemt van uw 'cereal bar', dan raakt u met deze dagelijkse activiteit volop duurzaamheidthema's.

Me Jane
Column Margreeth Kloppenburg

Zoom: De summercourse

Therese Grohnert: 'Ik vind praktische relevantie essentieel'
Het gebeurt niet vaak dat wetenschappelijk onderzoek op het gebied van accountantscontrole grote interesse wekt bij accountantskantoren. Toch is dat exact wat er gebeurt met het onderzoek van doctor Therese Grohnert. Wat kan het accountantsberoep leren van deze leerdeskundige?

Geknipt en geschoren: Nancy Kamp-Roelands

Agile accountancy
Column Gideon Folkers

Bronnen
Boeken, Digitaal, Verplichte kost, Out of Print

Art of Accounting
'Vier als goden verklede putti'

NBA Nieuws
Kwaliteit 'mkb-kantoren' gaat vooruit, NBA presenteert 'veranderagenda' kwaliteit, Accountants vinden fouten bespreken lastig, Tweede fase visieproces gestart

Accountant Q2 2017