Accountant Q3 2018

Allesbehalve grijs
Column Marco van der Vegte

FYI

Dossiertijger
Sinds dossierwerk is geautomatiseerd biedt de accountancy geen toekomst meer voor 'dossiertijgers'. Toch beleeft het dossierwerk een wederopstanding. Niet als ambacht, maar als marketingtool.

De opvolging hapert
Accountants zijn net mensen: uiteindelijk worden ze oud. Maar de aflossing van grijs door groen hapert: de doorstroming laat te wensen over. Waar zit 'm de kneep? Vaders en dochters in de accountancy aan het woord over 'opvolging'.

Een radicale liberaal
Hij noemt zijn journalistieke nieuwsplatform 'radicaal onafhankelijk'. Eigenlijk zouden accountants zijn werk moeten doen. Maar binnen hun huidige verdienmodel gaat dat niet lukken meent Eric Smit, oprichter van Follow the Money.

Niks mis met een grijs pak
Jarenlang was de accountant te herkennen aan zijn grijze kostuum. Maar de trend naar casual heeft het idee verdrongen dat een pak altijd de beste oplossing is. Moeten we terug naar kledingvoorschriften?

Naar een trusted advisor
Hoe ziet de mkb-accountant van de toekomst eruit? Volgens veel voorspellingen wordt hij of zij meer en meer adviseur. Dat begint bij de studie. Hoe bereiden hbo-opleidingen accountancy zich hierop voor?

De PSU van Wendy Groot

Afkicken van de accountancy
Wat doe je na een loopbaan als accountant? Stilzitten is er niet of nauwelijks bij. Van financieel ontwikkelingswerk in de derde wereld en coaching, tot aan het schrijven van thrillers.

Becijferd: steeds grijzer

Merkwaardig
Column Marc Schweppe

Een grijze toekomst
Moet de fiscale adviespraktijk opschuiven richting de verwachtingen van het maatschappelijk verkeer? Of is het uitgangspunt dat wat wettelijk is toegestaan, ook moet kunnen?

The A-team
Column Margreeth Kloppenburg

Zoom: de verzameling

Ondertussen op Accountant.nl

Waar is het innovatiefeestje? Dáár is het innovatiefeestje
Innovatie door accountants in de mkb-praktijk is simpel: met innovaties aan de achterkant kun je efficiënter worden. Met innovaties aan de voorkant meer waarde voor de klant creëren. Er is veel geweeklaag dat vernieuwing in de accountantsbranche te stroperig gaat. Maar dat wil niet zeggen dat er niks gebeurt.

Geknipt en geschoren: Jos van Huut

Camperaars
Column Gideon Folkers

'De accountant moet iets doen met de verwachtingen'
Roger Meuwissen zit met zijn onderzoek dicht tegen de accountantspraktijk aan. Hij participeert in diverse hoogleraar-'overleggen' over de opleiding tot registeraccountant. Derde uit een reeks interviews met fulltime hoogleraren accountantscontrole.

Art of accounting
'De goochelaar'

Bronnen
Boeken, Digitaal, Verplichte kost, Out of Print.

NBA Nieuws

Accountant Q2 2018