Nieuws

KPMG opent 'big data observatory'

KPMG heeft dinsdag bij het Data Science Institute van Imperial College London een 'big data observatory' geopend.

Het data observatorium bestaat uit een circulaire muur van 64 schermen, met 313 graden surround vision en wordt aangedreven door 32 computers. Het project is een van de onderdelen van een langetermijninvestering van twintig miljoen Britse pond van KPMG Global in data research.

Het observatorium moet het mogelijk maken om grote hoeveelheden data te visualiseren van onderwerpen als bitcointransacties, migratiepatronen en woon-werkverkeer, maar het levert volgens het instituut ook inzichten op in complexe financiƫle data waarmee banken fraude kunnen voorspellen of het gedrag van consumenten beter kunnen begrijpen.

Alwin Magimay, partner en hoofd Digital and Analytics bij KMPG UK: "Bedrijven hebben te maken met enorme hoeveelheden data en hebben moeite om daaruit inzichten te verkrijgen. We zitten nog steeds in het silent movie-tijdperk van big data, waarbij kleur en geluid nog moeten komen. Door betere manieren te vinden om data te visualiseren en te analyseren kunnen bedrijven inzicht in big data winstgevend maken en zo nieuwe golven van groei en innovatie creƫren."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.