Nieuws

ABN Amro werkt toe naar SBR

Vanaf 1 januari 2017 hanteert ABN Amro de digitale Standaard Bedrijfsrapportages (SBR) als norm voor het aanleveren van financiële gegevens voor mkb'ers. De bank moedigt ondernemers en accountants aan om in 2016 al over te stappen op SBR.

Het digitaal aanleveren van cijfers is de standaard bij de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst en grootbanken in Nederland. Het aanleveren van financiële gegevens gebeurt steeds meer via SBR. "SBR is efficiënt voor ondernemers, intermediairs en banken. Administratie kost veel ondernemers minder tijd, gegevens kunnen sneller verwerkt worden en zijn gevalideerd", vertelt Berend Dinkla, Directeur Products & Business Development ABN Amro.

"Een ander voordeel is de snelheid bij kredietaanvragen tot 1 miljoen. Wanneer SBR wordt gebruikt voor een kredietaanvraag tot 1 miljoen, kan ABN Amro binnen drie dagen een indicatie van haalbaarheid geven."

Ondernemers en accountants blijven de keuze houden voor de vorm waarin zij hun gegevens aanleveren. Vanwege de bewerkelijke handmatige verwerking rekent ABN Amro per 1 januari 2017 250 euro behandelingskosten voor ondernemers die financiële gegevens op een andere manier dan SBR aanleveren. Aanlevering via SBR is gratis.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.