NBA

Gevonden: objectieve voorzitter

Beste Marco,

Maak je geen zorgen! Het bestuur zet er maximaal op in dat er op 19 december een objectieve keuze kan worden gemaakt tussen jou en Marco van der Vegte. Ja, het is een nieuwe situatie dat wij deze keuze aan de leden kunnen voorleggen. En als bestuur faciliteren wij deze keuze volledig. Jij en Marco van der Vegte hebben inmiddels jullie programma kunnen presenteren op onze website. Ook zal er nog een interview plaatsvinden met jullie allebei met het FD. Dit alles om de leden vooraf goed te informeren wie jullie beiden zijn en waar je voor staat.

Op 19 december krijgen jullie allebei evenveel tijd om nogmaals jezelf te presenteren en zullen de leden de gelegenheid krijgen vragen aan jullie te stellen. Eind deze week zullen wij op de NBA-website nogmaals de gehele stemprocedure aan de leden uitleggen, zodat ieder lid zich goed geïnformeerd weet.

Graag reageer ik ook nog op een paar van de in jouw opinie genoemde punten. Wij hebben een transparant selectieproces gevolgd. Noch op de ALV in juni, toen het proces is aangekondigd, noch daarna is er een roep geweest om een onafhankelijke voorzitter. In mijn opinie van november heb ik toegelicht waarom de selectiecommissie en het bestuur tot de voordracht van Marco van der Vegte zijn gekomen, omdat ik van mening ben dat de leden recht hebben op de motivering van de keuze. Dat vervolgens door jouw voordracht door meer dan vijftig leden een andere situatie is ontstaan, doet daar niets aan af.

Het leidt er voor ons vervolgens wel toe dat wij de leden maximaal willen informeren over de keuze die zij hebben. Wij zijn dus inderdaad bezig om jullie maximaal te faciliteren als kandidaat. Er zit wat dat betreft geen spat licht tussen het bureau en het bestuur.

Zoals ik je al eerder heb uitgelegd is de Ledenvergadering bestemd voor de verkiezing van bestuursleden en voor de keuze van een voorzitter. De Accountantsdag bood inspiratie voor de nieuwe rollen van de accountant in de toekomst. Ik ben blij dat je de dag gezellig vond, dat heb ik ook zo ervaren. Belangrijker vind ik echter dat wij nog niet eerder zoveel bezoekers hebben gehad, meer dan 1500, en dat deze Accountantsdag de hoogste waardering heeft gekregen van alle edities tot nu toe. Dat is een topprestatie voor de 100ste Accountantsdag en een felicitatie waard aan het NBA-team dat de dag heeft mogelijk gemaakt.

Als bestuur volgen wij de keuze van de leden en wachten de uitslag van de stemming op 19 december af. Ik wens je verder succes toe in de voorbereiding, maar dat wens ik ook aan Marco van der Vegte. Om objectief te blijven.

Tot ziens op 19 december.

Wat vindt u van deze opinie?

Reageer Spelregels debat

Pieter Jongstra RA was van 22 juni 2015 tot en met 19 juni 2018 voorzitter van de NBA. Jongstra was partner van EY en was van 2009 tot 2013 ceo van EY Nederland. Momenteel is hij commissaris bij APG.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.