Nieuws

Accountants beste op de hoogte van SBR

Van de intermediairs zijn accountants het beste geïnformeerd over Standard Business Reporting (SBR). Dat blijkt uit de derde meting die het SBR Programma en de Belastingdienst afgelopen maand hebben gehouden.

Geen van de geënquêteerden werkzaam bij een accountantskantoor heeft nog nooit van SBR gehoord, 55% weet precies en 40% weet globaal wat SBR is. Bij de belastingadviespraktijken is dit respectievelijk 25% en 65%, bij de administratiekantoren 12,6% en 60,9%. Bij deze laatste groep heeft 9,2% bovendien nog nooit van SBR gehoord. 

Dat accountants zo goed op de hoogte zijn van SBR is vooral te danken aan artikelen in vakbladen, het bijwonen van seminars en de informatievoorziening door koepel- of brancheorganisaties. 

Uit de beantwoording van de vraag hoe intermediairs SBR kennen blijkt ook dat accountants zich actiever bezighouden met het vergaren van kennis en meer informatiebronnen aanboren dan andere intermediairs. 

Ook zijn accountantskantoren ten opzichte van andere intermediairs verder met de implementatie van SBR binnen de eigen organisatie. 7,5% werkt al met SBR en 62,5% is bezig met de implementatie. Geen van de belastingadviespraktijken en administratiekantoren werkt op dit moment al met SBR, en 52,6% respectievelijk 32,9% is bezig met de implementatie. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.