Nieuws

Recordboete Deloitte UK wordt 'gewone' miljoenenboete

De recordboete die Deloitte in 2013 opgelegd kreeg van de Engelse toezichthouder FRC in de kwestie MG Rover is met meer dan tien miljoen pond geslonken.

De boete voor Deloitte UK is teruggebracht tot drie miljoen pond. Dat is de uitkomst van het hoger beroep dat Deloitte had aangetekend tegen het eerdere vonnis van de FRC. In januari zette een tribunaal van de toezichthouder al een streep door acht van de dertien aanklachten in de kwestie van MG Rover.

Ook de boete voor de partner van Deloitte UK die betrokken was bij de kwestie MG Rover is gedeeltelijk teruggedraaid. In plaats van een kwart miljoen pond is de boete voor de inmiddels gepensioneerde Maghsoud Einollahi verminderd tot 175.000 pond.

Aanvankelijk werd Deloitte veroordeeld door de FRC voor onder andere belangenverstrengeling bij de verkoop van autofabrikant MG Rover aan een aantal beleggers. De controlerend accountant zou gezondigd hebben tegen de regels van de eigen beroepsorganisatie ICAEW. In hoger beroep oordeelde de FRC echter dat deze regels zo vaag waren dat het onduidelijk is wanneer accountants in overtreding raken.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.