Nieuws

PwC Australië begint vruchten te plukken van overname Strategy&

PwC Australië meldt dat de overname van adviesbureau Booz & Company, na de overname omgedoopt tot Strategy&, tot veel nieuwe groei heeft geleid.

Tegen de Australian Financial Review zegt PwC in Australië 14 procent organische groei te hebben gerealiseerd, die grotendeels te danken is aan de nieuwe combinatie. “De markt heeft ons beloond voor deze combinatie. Klanten willen één kantoor hebben dat hen van begin tot eind helpt bij het beantwoorden van grote vragen. Ze willen niet halverwege een proces alles weer overdragen aan een nieuw team, of weer met nieuwe adviseurs aan tafel zitten en weer vanaf nul beginnen. Ze willen antwoorden hebben op strategische vragen en de resultaten meteen terugzien op hun balans”, aldus Neil Plumridge, hoofd Consultancy bij PwC Australië.

Onlangs werd bekend dat Strategy& in Nederland juist te lijden heeft gehad onder de overname. De omzet van Strategy& daalde in Nederland van 30 naar 24 miljoen euro. Strategy& legde daarvan de schuld bij de Nederlandse regelgeving die sinds 2013 controle en advies bij dezelfde klant verbiedt, omdat het voormalige Booz veel werk deed voor klanten waarvan PwC de boeken controleert.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.