Nieuws

KPMG: verbetermaatregelen accountancy leiden tot gewenste verandering

De ingrijpende veranderingen die de accountantssector heeft afgesproken, en waarmee kantoren aan de slag zijn gegaan, bereiken hun doel. Dat zegt Egbert Eeftink, bestuurslid en head of audit van KPMG, in een reactie op de berichtgeving in het FD over accountants.

"Dat de organisaties waar wij controleren merken dat de kwaliteit en onafhankelijkheid ook in de praktijk beter vorm krijgen, beschouw ik als een positief signaal dat wij op de goede weg zijn", stelt Eeftink in een blog op de KPMG-website.

Volgens Eeftink is de rol van de accountant bovenal "om gebruikers van informatie te beschermen tegen onjuiste of onvolkomen informatie. Dat werk is bijzonder relevant voor de goede en soepele werking van de financiële markten. Zelfs als diezelfde gebruikers daar op de korte termijn niet direct blij van worden."

De KPMG-bestuurder erkent dat de beroepstrots van accountants de laatste jaren onder druk heeft gestaan, omdat de maatschappij reden had om aan de invulling van de rol van de accountant te twijfelen: "Ook als KPMG verdienen we in dat licht niet de schoonheidsprijs."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.