Nieuws

Update-webinar NBA Helpt over diverse actuele onderwerpen

De NBA organiseert op 26 oktober opnieuw een webinar in de reeks NBA Helpt-webinars. Daarin worden diverse onderwerpen behandeld voor accountants in de samenstel- en adviespraktijk.

Ook nu de urgentie van de coronasteunmaatregelen voorbij is, wil de NBA via de reeks Helpt-webinars regelmatig actuele thema's aan de orde stellen. Uitgangspunt is het bieden van ondersteuning door experts bij de dagelijkse praktijk van accountants.

Thema's

Host Gerrit Heijkoop spreekt op 26 oktober met experts uit verschillende vakgebieden. Zo gaat Annette Houwaart (NBA Helpdesk) onder meer in op de laatste stand van zaken rondom de TEK, nieuws over de SBR-rapportages voor banken en de mogelijkheid van een nieuwe samenstelverklaring bij subsidies (opvolging 4416N).

Lonneke van Ierland (vaktechniek NBA) vertelt over de belangrijkste wijzigingen in een korte update over  standaard 4400 (verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden) die per 1 januari 2024 van kracht is.

NBA, RB en NOB werken samen aan een update van Handreiking 1124. Marrit Jansen van Bureau Financieel Toezicht belicht de belangrijkste aandachtspunten van de Wwf en deelt ervaringen uit de praktijk.

Na corona is er veel berichtgeving over een toenemend aantal faillissementen, maar is dat ook zo? Michiel Hordijk van het IMK (Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf) schetst hoe het mkb bijstaat.

De contouren van het Belastingplan 2024 worden steeds duidelijker. Wat is al definitief en wat verdient aandacht: daarover spreekt belastingadviseur Michiel Opgenoort. En Arnout van Kempen, senior manager risk & compliance bij Baker Tilly, deelt praktijkcasuïstiek en zaken die hem opvallen vanuit compliance of tuchtrecht.

Webinar

Het online NBA Helpt-webinar wordt op 26 oktober gehouden van 15.00-16.30 uur. Aanmelden kan nog via nba.nl.

Zoals gebruikelijk bij de NBA Helpt-webinars kunnen deelnemers ook vragen stellen via de chat. Een team van moderatoren zit klaar om deze te beantwoorden. Tijdens het laatste halfuur van het webinar legt host Gerrit Heijkoop ook een aantal vragen voor aan het panel van sprekers.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.