Nieuws

Fiscaal surfen - Week 47

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Schijnzelfstandigheid

NBA kritisch over concept-wet beoordeling arbeidsrelaties
De openbare consultatie van de Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden heeft meer dan elfhonderd reacties opgeleverd. Ook de NBA heeft gereageerd; de beroepsorganisatie vreest dat de nieuwe wet "averechts" zal werken.

Wajong

Oplossing voor Wajongers die geen recht hebben op kwijtschelding lokale belastingen
Een deel van de mensen met een Wajong-uitkering komt sinds dit jaar niet meer in aanmerking voor kwijtschelding van gemeentelijke en waterschapsbelastingen. Hierdoor dreigen zij in koopkracht achteruit te gaan, terwijl hun uitkeringspositie niet is veranderd. Minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) heeft aan gemeenten en waterschappen gevraagd om voor deze groep niet tot invordering van deze belastingen over te gaan.
(Bron: Rijksoverheid)

Loonkostenvoordeel

Kabinet schaft loonkostenvoordeel oudere werknemers stapsgewijs af
Het leek een goed idee: werkgevers die een oudere werknemer vanuit een uitkeringssituatie in dienst nemen krijgen een loonkostenvoordeel. Maar de regeling bleek niet effectief. Staatssecretaris Van Gennip laat de Kamer nu weten hoe ze het loonkostenvoordeel voor oudere werknemers gaat afschaffen.
(Bron: Fiscaal Vanmorgen)

Transparantie

Rapport VBDO: 1 op 5 bedrijven niet transparant genoeg over belastingen
Een op de vijf beursgenoteerde bedrijven in de Europese Unie is niet transparant genoeg over belastingafdracht. Dat zegt de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) in haar jaarlijkse Tax Transparency Benchmark dit jaar onder 51 Nederlandse en 65 in de Europese Unie genoteerde bedrijven.
(Bron: TaxLive)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.