Opinie

Wie neemt uw klanten over als u geen vergunning krijgt?

Uit de markt komt het gerucht dat de AFM niet alle vergunningen die in de overgangsperiode zijn aangevraagd ineens wil toekennen. Het verhaal is dat eerst de OOB-vergunningen worden afgehandeld, en daarna de gewone vergunningen.

Niet erg, zou je zeggen, want zolang je geen vergunning hebt kan je toch gewoon doorwerken, mits je in de overgangsperiode zat. Maar wat nu als je kantoor geen vergunning krijgt? Dan moeten direct de pennen, of beter de vinkpotloden, neergelegd worden en zal vrij snel afscheid genomen moeten worden van de bestaande wettelijke controle-klanten. En wie gaat die klanten overnemen? Juist: een kantoor dat wel al een vergunning heeft. Als de OOB-vergunningen inderdaad als eerste verleend worden, zijn het dus de OOB-kantoren, lees de grote kantoren, die klaar staan om de interessante klanten over te nemen van kantoren die géén vergunning krijgen. Marktbeïnvloeding door de toezichthouder? Wel als het verhaal klopt. De vraag is natuurlijk wel of het om veel klanten en kantoren zal gaan, maar dat zal nog wel blijken.

Wellicht zouden kantoren die twijfelen over hun kansen op een vergunning er goed aan doen nu al in beweging te komen. Tijdig aanpassen van eigen systemen, eventueel met ehulp van derden, zodat direct kan worden ingespeeld op de opmerkingen van de toezichthouder. Of wellicht denken aan een fusie met een ander kantoor, maar dan wel opletten dat de vergunningaanvraag van dat andere kantoor hiermee niet in gevaar komt.

Wat vindt u van deze opinie?

Reacties 0 0 Spelregels debat

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.