Nieuws

Accres neemt 'accountantskantoor' De Boer over

Accres Accountants & Belastingadviseurs uit Marum neemt het kantoor De Boer in Marum over. De Boer werd eerder op de vingers getikt vanwege onrechtmatig titelgebruik en de voormalig eigenaar is veroordeeld wegens fraude.

De Boer werd op 22 september 2015 in staat van faillissement gesteld, waarna de curator volgens Accres een aantal partijen heeft benaderd voor een eventuele overname. Accres heeft als meestbiedende gegadigde de klantenportefeuille overgenomen, alsmede de drie medewerkers. Accres is evenals De Boer gevestigd in Marum.

In het persbericht over de overname meldt Accres dat het over een overname van 'accountantskantoor' De Boer gaat, wat opmerkelijk is: De Boer raakte begin vorig jaar in opspraak nadat de NBA het een waarschuwing gaf vanwege onrechtmatig titelgebruik. Uit navraag bij de NBA blijkt dat De Boer de titel nog altijd niet mag voeren.

Uit berichtgeving van het Dagblad van het Noorden blijkt bovendien dat de eigenaar van De Boer zich als penningmeester van een kerk vier jaar achtereen schuldig heeft gemaakt aan fraude door in totaal 163.000 euro te verduisteren, waarvoor hij veroordeeld werd tot één jaar celstraf, waarvan elf maanden voorwaardelijk, en tweehonderd uur dienstverlening.

Jan Erik Nauta van Accres begrijpt dat dit vragen oproept, maar geeft aan dat het Accres puur om de klantenportefeuille ging van De Boer: "Wij kregen de kans om te bieden op de klantenportefeuille van De Boer. Zo'n proces gaat snel, dus er is dan niet zoveel tijd om alles helemaal uit te zoeken. Wij staan natuurlijk niet achter dat onrechtmatig titelgebruik. De reden dat er 'accountantskantoor' in ons persbericht staat is omdat het kantoor hier in de buurt onder die naam bekendstaat en de curator overigens ook steeds aan die naam refereert."

De drie ‘overgenomen’ administratief medewerkers van De Boer hadden volgens Nauta niets met het onrechtmatig titelgebruik of de fraude te maken.

Klanten van De Boer zijn volgens Accres inmiddels persoonlijk ingelicht over de overname. Na de overname telt Accres 23 medewerkers, waaronder accountants, fiscalisten, fiscaal juristen en P&O-specialisten. Accres Accountants & Belastingadviseurs bedient vooral het midden- en kleinbedrijf en agrarische ondernemers.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.