Nieuws

Pieter Jongstra nieuwe voorzitter NBA

De ledenvergadering van de NBA heeft Pieter Jongstra op 22 juni gekozen tot nieuwe voorzitter van de NBA. Diana Clement is benoemd tot plaatsvervangend voorzitter.

Drs. P.J.A.M. (Pieter) Jongstra RA volgt Huub Wieleman op als voorzitter van de NBA. Tot 1 juli 2014 was Jongstra als partner verbonden aan EY. De afgelopen vijftien jaar was hij, naast openbaar accountant, ook  bestuurder bij EY, zowel in Nederland als bij de internationale EY-organisatie. In Nederland was hij voorzitter van EY Accountants van 2003 tot 2006 en bestuursvoorzitter van EY van 2009-2013. Momenteel is hij commissaris bij APG.  Jongstra heeft sinds 1 januari 2015 zitting in het bestuur van de NBA.

Foto Pieter Jongstra

Plaatsvervangend voorzitter mevr. D.M. (Diana) Clement AA RA is als partner verbonden aan accountantskantoor Borrie. Zij is ook lid van het dagelijks bestuur van Borrie en tot en met december 2015 bestuurslid van de SRA. In 2011 was ze voorzitter van de NOvAA. In de zomer van 2014 maakte ze deel uit van de Werkgroep toekomst accountantsberoep. Binnen de NBA is Diana Clement tevens voorzitter van de Ledengroep Openbaar Accountants. In het NBA-bestuur volgt zij Dirk ter Harmsel op als plaatsvervangend voorzitter.

Als nieuwe bestuursleden zijn verder gekozen mevr. T. (Tineke) Mulder AA RB, openbaar accountant bij All Counts® in Almere en R.J. (Roelof-Jan) Smit AA, werkzaam bij Brouwers Accountants & Adviseurs. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.