Nieuws

Mazars benoemt raad van commissarissen

Mazars Accountants en Belastingadviseurs heeft een raad van commissarissen (rvc) benoemd.

De rvc bestaat uit Henk Broeders, voormalig Capgemini-topman, Marga Hoek, algemeen directeur van De Groene Zaak, voorzitter van Het Groene Brein en auteur van het managementboek van het jaar 2014, en de Engelse accountant Tim Hudson, voorzitter van de Mazars Group Governance Council.

"Met de komst van de rvc zet Mazars een belangrijke stap in het verstevigen van haar governance, het versterken van haar onafhankelijkheid en het inbedden van haar rol binnen de maatschappij en de sector", aldus het kantoor.

De leden van de rvc

Henk Broeders (voorzitter)
Henk Broeders (1952) is een internationaal ervaren directeur, bestuurder en toezichthouder. Na diverse functies in de automatisering, werd hij in 1992 algemeen directeur van IQUIP Informatica bv (dochterbedrijf Capgemini). Broeders vervulde daarna binnen Capgemini diverse directiefuncties. Hij werd in 2000 benoemd tot directievoorzitter van Capgemini Benelux en was van 2004 tot 2011 lid van het executive committee Capgemini S.A. Ook was Broeders voorzitter van de directieraad van Capgemini Nederland (2009 t/m 2011). Daarnaast was hij tot 1 februari 2013 de voorzitter van Capgemini’s wereldwijde leiderschapsprogramma TeamOne en corporate vice president van Capgemini S.A. Sinds 1 februari 2013 werkt hij als zelfstandig adviseur, coach, toezichthouder en interim manager. In die hoedanigheid voert hij vanaf oktober 2013 de directie over de Jaarbeurs.

Marga Hoek (vice-voorzitter)
Marga Hoek (1965) is boegbeeld voor duurzaam ondernemerschap. Na een brede ceo-, directie- en bestuurlijke ervaring bij onder meer Bam Wonen en Thunnissen Groep, vervult zij deze missie de afgelopen jaren vanuit diverse rollen: sinds 2010 is zij initiator en algemeen directeur van De Groene Zaak, de ondernemersvereniging die zich inzet voor een duurzame economie. Ook is zij voorzitter van het wetenschappelijke netwerk Het Groene Brein. Hoek is verder bestuurlijk betrokken bij diverse onderzoeksprogramma’s van het Nederlands Wetenschappelijk Onderwijsinstituut (NWO), juryvoorzitter bij Climate-kiC en lid van de raad van advies van meerdere universiteiten-business schools. Haar boek Zakendoen in de nieuwe economie werd in 2014 verkozen tot managementboek van het jaar en wordt in 2016 in diverse talen en landen uitgegeven.

Tim Hudson
Tim Hudson (1963) begon in 1992 bij Mazars Parijs, waarna hij in 1995 verhuisde naar Mazars Londen. Daar is hij onder andere verantwoordelijk voor diverse Britse dochterondernemingen van multinationals en andere organisaties. Naast zijn werkzaamheden binnen de auditpraktijk van Mazars heeft hij een waardevolle bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen van Mazars Groep. Hij is sinds 2006 lid van Mazars Group Governance Council (GGC), die namens de Mazars partnership toezicht houdt op de activiteiten van de Mazars Group Executive Board. In dit governance orgaan hebben zowel interne als externe toezichthouders zitting. Sinds 2014 is hij voorzitter van de GGC.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.