Nieuws

Wiebes: 'Rond 5.000 uitstromers Belastingdienst met stimuleringspremie'

Het definitieve aantal uitstromers bij de Belastingdienst die met een stimuleringspremie vertrekken komt ergens tussen de 4.900 en 5.200 fte te liggen.

Dat meldt staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer. De kosten van de veelbesproken problematische vertrekregeling waren aanvankelijk begroot op 648 miljoen euro, maar de verwachting is nu dat dit 714 miljoen euro zal zijn, 66 miljoen euro te veel, zo blijkt uit de brief.

Wiebes was gevraagd door de vaste commissie voor Financiën om voorafgaand aan het Algemeen Overleg (AO) Belastingdienst op 15 december 2016 over de 18e Halfjaarsrapportage de Tweede Kamer te informeren over de invulling van de vertrekregeling en de voortgang van het onderzoek van de Auditdienst Rijk (ADR) naar de problemen bij de Belastingdienst.

Eerder dit jaar werd bekend dat een vrijwillige vertrekregeling die onderdeel was van de reorganisatie bij de Belastingdienst volledig uit de hand was gelopen. De afvloeiingsregeling bleek veel te riant, waardoor er te veel werknemers vertrokken en de kosten veel te hoog uitpakken. Naar aanleiding van de problemen werd in oktober besloten dat de Belastingdienst onder curatele kwam te staan, en de Auditdienst Rijk kreeg de leiding over een tweetal onderzoeken naar de misstanden. Uit de brief blijkt dat de onderzoeken op schema liggen, en de resultaten worden opgeleverd voor het Algemeen Overleg van 2 februari 2017.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.