Nieuws

Bassist van U2 klaagt accountant aan voor tien miljoen euro

Adam Clayton, de bassist van de Ierse rockband U2, heeft zijn voormalige accountant aangeklaagd en eist ruim tien miljoen euro.

Clayton klaagt zijn voormalige accountant, Gaby Smyth, aan in twee aparte zaken, voor een totaal verlies van 10,9 miljoen euro. Volgens de Belfast Telegraph claimt Clayton dat de accountant zijn geld verkeerd geïnvesteerd heeft. De eerste zaak gaat over 4,2 miljoen euro die Clayton verloor vanwege een investering in twee fondsen op advies van Smyth.

De tweede zaak gaat over een investering van 5,37 miljoen euro die Clayton op aanraden van Smyth investeerde in het Roemeense Timisorara Partnership, evenals een investering van 1,05 miljoen euro in een Europees consortium van hotels in België en een investering van 270 duizend euro in een farmaceutisch bedrijf.

Clayton zegt dat hij op Smyth rekende voor financieel advies en advies op het gebied van investeringen, maar Smyth zou hem vervolgens geadviseerd hebben om in fondsen met een hoog risico te investeren, terwijl Clayton beweerd gezegd te hebben dat hij dat niet wou. Smyth ontkent alle beschuldigingen en zegt dat hij alleen heeft gehandeld als de persoonlijke accountant en belastingadviseur van Clayton.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.