Nieuws

OM krijgt inzage in notarisdossier KPMG-fraude

Het Openbaar Ministerie krijgt inzage in een notarisdossier voor het onderzoek naar vermoede belastingfraude rondom het KPMG-hoofdkantoor in Amstelveen.

Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam die vorige week maandag is gepubliceerd, zo meldt het Financieele Dagblad. De Amsterdamse rechtbank wijst in het vonnis een beroep van de notaris op het verschoningsrecht af. De notariële stukken waar het om gaat zouden bestaan uit memo's, facturen, e-mails en overeenkomsten die volgens de rechter-commissaris strafbare feiten bevatten, waardoor zulke bescheiden volgens het vonnis "derhalve niet onder het verschoningsrecht vallen"

De zaak, waarin ex-KPMG-topaccountant Jaap van Everdingen en de Vughtse projectontwikkelaar Fred M. als verdachten zijn aangemerkt, evenals twee bv's, KPMG Gebouw Amstelveen II en Meijon Vastgoed, draait om valse facturen, overeenkomsten en belastingaangiftes. KPMG zegt tegen het FD mee te werken aan het strafonderzoek. De notaris gaat in cassatie tegen het vonnis bij de Hoge Raad.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.